Go to Top

Letselschade door dieren

Letselschade door dieren opgelopen? Veel dieren lijken onze grootste vrienden, maar kunnen tevens onverwachts uit de hoek komen. Getrapt door een paard of wellicht gestruikeld over een hond? Er is mogelijk sprake van letselschade door dieren, in dat geval kunnen we u goed van dienst zijn met een eventuele claim.

Eigenaar is aansprakelijk

Bij letselschade door dieren is de eigenaar in praktisch alle gevallen aansprakelijk. Dat betekent dat we de schade voor u kunnen verhalen op de eigenaar of de verzekering van de eigenaar, zodat u de kosten voor uw letselschade door dieren vergoed kunt laten krijgen. Dient u extra kosten te maken voor een behandeling of mist u inkomsten omdat u niet kunt werken? In die gevallen is er sprake van letselschade door dieren, wij kunnen u helpen de hoogte van het smartengeld te bepalen en vervolgens een claim in te dienen.

Letselschade door dieren verhalen

We kunnen letselschade door dieren verhalen op de eigenaar, op het dier zelf is dat uiteraard niet mogelijk. De eigenaar is in bijna alle gevallen aansprakelijk. Houd er rekening mee dat de tegenpartij u gemakkelijk ‘medeschuld’ in de schoenen kan schuiven, iets dat niet altijd terecht is. Het is daarom verstandig om degelijke juridische ondersteuning in te winnen, op basis waarvan we uw letselschade door dieren kunnen claimen. We brengen de situatie in kaart en zorgen ervoor dat u het smartengeld ontvangt waar u recht op heeft, ook bij mentale schade als het gevolg van het voorval.

Juridische ondersteuning

We bieden de juiste juridische ondersteuning bij letselschade door dieren. Dankzij onze uitgebreide ervaring weten we goed wat er mogelijk is, waar u rekening mee dient te houden en wat u bijvoorbeeld van de tegenpartij kunt verwachten. We kunnen u daar goed op voorbereiden en zorgen ervoor dat we een gegronde claim voor smartengeld indienen. Op die manier kunt u de geleden letselschade door dieren op een eerlijke manier laten vergoeden, bijvoorbeeld door de verzekeraar van de eigenaar van het dier.
Meer weten over letselschade door dieren of direct een eigenaar aansprakelijk stellen? Neem contact op, we vertellen u er graag meer over.